när är man redo ?

Nu var det som sagt ett tag sen jag skrev här i denna kategorin. För mig när det gäller relationer med kärlek - pojkvänner, vänner, familj etc. Ja det har varit fullt upp och inget av detta som har hänt har jag viljat ta upp. För rädd att folk kan ta illa vid sig - så då är det bäst att hålla tyst!

Men nu finns det något i mina tankar som gör mig förvirrad och tror jag inte är den enda som har tänkt såhär någon gång. Rubriken som jag har tänkt ta upp idag är -  Redo att gå in i ett nytt förhållande? Hur vet man att man kan gå vidare och börja dejta nya killar/tjejer.

Om jag skulle svara på den frågan så skulle jag säga - "det är upp till dig själv", ett tips är ju att inte ha känslor kvar för exet. Men det är inte så lätt att veta om man har det eller inte. Men då har jag ett annat tips..blir du avundsjuk när han skriver eller umgås med andra? Tänker du på honom och kan inte sluta tänka? Gråter du dig till sömns? - Då har du garanterat inte kommit över ditt ex och ska inte gå in i ett nytt förhållande.

Det är heller inte smart att bara för att du kanske tror att du kommer snabbare över ditt ex, genom att träffa nya och strula med massa folk under fester och sådant - vissa kanske det funkar för, men inte för mig. Jag blir snarare tvärttom - ledsen och mer deprimerad.

Om jag skulle prata om mina egna känslor och erfarenheter som jag har just nu, så har jag en känsla över att jag har "kommit över" mitt ex. Visst tänker jag på honom och minnerna kommer alltid finnas kvar. Men eftersom avståndet var så pass långt mellan han och mig och inte träffades så ofta så har det blivit lättare för mig att tänka nytt.

Vissa kanske tänker att jag borde lugna ner mig. Men i princip har jag inte känt att jag har haft någon kille på nästan två månader - förlåt, men det kändes så, och detta bevisar att detta var det bästa för oss två. Det finns bättre för dig och det finns bättre för mig. Jag vet just nu i detta sammanhanget att jag inte går för snabbt fram. Jag vet vad jag vill. Och man måste kunna gå vidare från sitt ex. För vissa kan det ta lång tid, för andra mindre. Alla är vi olika och alla tar saker och ting på olika sätt.

Men när vet du att du är redo?


Kommentarer
Postat av: M a t i l d a - allt och ingenting♣m

bra skrivet

2009-06-03 @ 15:55:29
URL: http://maatilda.blogg.se/
Postat av: H - DeadKidWalking.blogg.se

sv: gjort idagrå? :D

2009-06-03 @ 16:32:34
URL: http://deadkidwalking.blogg.se/
Postat av: Amelie

sv: hehe okej

2009-06-03 @ 16:45:31
URL: http://amalaj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0