Äkta Vänner & Falska Vänner ..


Har funderat ett tag på en sak - vad gör en person till en äkta vän och vad gör dom till en falsk? Hur kan man veta vad som är äkta?

Jag och Estelle började prata om min 18års fest innan idag, som verkligen närmar sig. Vet att jag inte ska tänka negetivt, men måste även tänka på det! - men vad händer om allt spårar ut! Om allt bara skiter sig och det blir kaos?! Vilka kommer då finnas vid min sida och hjälpa mig? Det kanske är som Estelle sa innan idag, det är då jag märker vilka som är dom äkta kompisarna, dom som stöttar och hjälper till! Blir bara att vänta och se.

Tror att alla någon gång märker att sina vänner är falska - nu menar jag inte alla vänner, utan vissa! Ett till exempel kan ibland vara att någon alltid frågar om ett tar stycken kan vara hos en person, alltid och tar det nästan för givet - och blir liksom chockade när man säger att det inte går. Känns som om dom bara utnyttjar en. Någon som känner igen det?

Eller om man lyssnar på en väns "problem" och försöker lyssna och finnas till. Sedan när man själv vill prata ut, vart är den vännen då? De som inte lyssnar på en, utan vill bara att man ska lyssna på just den personen. Hur äkta vän känner man att den personer är just då?

Men kan en falsk vän bli en äkta vän? Och hur ska man kunna veta vilka som är äkta mot en och vilka som är falska och bara utnyttjar? Borde man inte helt enkelt märka det? Tror att man märker det efter en tid.
Jag har många gånger funderat på detta, och viljat veta vilka som är falska. Så man kunde sluta tänka på detta!

Önskar att jag slapp överhuvudtaget falska vänner och personer, det är bland det jobbigaste som finns. Jag tror dock att jag har falska vänner runt mig, men jag hoppas inte jag har det. Hur kul är det egentligen?

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Gumman jag kommer alltid att stötta dig å du kan ringa mig mitt i natten om du behöver prata! Du är alltid där för mig och jag kommer alltid vara där för dig. Även om det verkar som om jag är osocial så kan det bero på att jag är lite så men jag kommer alltid vara vid din sida <3<3

2009-01-09 @ 22:23:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0